Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
johnu Młody Lis Władca Dusz

|
Wysłany: 2010-11-14 10:48:11 Temat postu: ...dla duszy.muzyka relaksacyjna, medytacyjna i.....przem |
|
|
Witam.... szukałem i nie znalazłem, dlatego pozwoliłem sobie dodać do wrzuta.pl poczwórny album zatytułowany MOODS.......
Album ten kupiłem w 1991r. poprzez telezakupy MANGO - wówczas firma raczkująca, a kolejne płyty zatytułowane są:
1 - IMPRESSIONS;
2 - REFLECTIONS;
3 - DREAMS;
4 - TRANQUILITY.
........ Genaralnie nie jest to muzyka jaką dotychczas prezentowałem.....ale proszę oceńcie sami.....
http://nomad90.wrzuta.pl/katalog/wszystkie/1ZNB5r9cN7g/moods _________________ pozdr. all |
|
Powrót do góry |
|
 |
greenstar Stary Lis I klasy

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2010-11-15 16:03:02 Temat postu: |
|
|
Witam Green..... wysłuchałem wszystkich uworów kilka razy.i powiem szczerze .....jestem pod wrażeniem.....
...nie mogę się jednak oprzeć i dlatego powiem, że całość utrzymna jest w konwecji bardziej nostalgicznej niż relaksacyjnej.... /takie u mnie wzbudza odczucia/, i to poczytuję im plus..... czułem tę "świdrującą powitrze pustkę, żal.......niewypowiedzianą tęsknotę.....potrzebę bliskości /3 i 4 utwór/, ....miłości,...... która wypełnia w tej chwili całkowicie.dotykając subtelnie istoty jestestwa....
...Piąty utwór to niejako kontynuacja..... wraz z kolejnymi akordami i "uderzeniami" orkiestry.... oczami wyobrażni i wszystkimi zmysłami odczuwasz i widzisz fale uderzajace o skalisty brzeg...."fale" uderzają i wciskają.....do głowy i serca.....myśli, wspomnienia i pragnienia.....
...Ostatni "kawałek" ...... to gonitwa, pęd /w sensie galopu/.... gonitwa dokądś...... do czegoś....kogoś, lub jak gonitwa posłańca z wiadomością od lub do ...ukochanej osoby....
...Przepraszam, że tak osobiście odniosłem się do tych "obrazów".... bo przecież m.in. muzyka służy do tworzenia obrazów dźwiękami, ale cenię sobie ten rodzaj muzyki, który pozwala malować obrazy w naszym wnętrzu.....
...Ta muzyka maluje w moim wnętrzu piękne obrazy.... wielkie dzięki... nnDodano po 20 min:nn "Tak bardzo boimy się przyznać do własnej wrażliwości, wewnętrznych -często skrywanych odczuć, potrzeby bliskości drugiej osoby, tęsknoty......, że ubieramy maskę lub chowamy za w nieprzeniknioną zbroją"
/Juhnu 15.11.2010r./  _________________ pozdr. all |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2010-11-15 16:08:21 Temat postu: |
|
|
Cytat: | ...Piąty utwór to niejako kontynuacja..... wraz z kolejnymi akordami i "uderzeniami" orkiestry.... oczami wyobrażni i wszystkimi zmysłami odczuwasz i widzisz fale uderzajace o skalisty brzeg...."fale" uderzają i wciskają.....do głowy i serca.....myśli, wspomnienia i pragnienia.....
...Ostatni "kawałek" ...... to gonitwa, pęd /w sensie galopu/.... gonitwa dokądś...... do czegoś....kogoś, lub jak gonitwa posłańca z wiadomością od lub do ...ukochanej osoby....
|
Byłes blisko:))......
"wszystkimi zmysłami odczuwasz i widzisz fale uderzajace o skalisty brzeg.."
"to gonitwa, pęd /w sensie galopu/"
niczym trading na forexie:)) tu jest wszystko. wazne............pamięć, wyobraznia, pasja, refleksja.....i zaangażowanie
Dodano po 1 min:
p.s. Oczywiście poza najwazniejszym.czystym AT  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2010-11-16 03:15:00 Temat postu: |
|
|
___Post usunięty na życzenie autora___ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maks Stary Lis I klasy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
jaca86 Płochliwy Młody Lis
|
Wysłany: 2010-11-20 10:18:47 Temat postu: |
|
|
Maks napisał: | i jednocześnie zagadka (a właściwie dwie):
1. Co przypomina ta muzyka (jaki inny zespół/y)? Może wybrany utwór nie jest idealnym do udzielenia odpowiedzi na to pytanie, ale inne z tej płyty w całości dają pełny obraz
2. Kogo przypomina wokalista (zwłaszcza w tym utworze)? |
Maks, chyba za trudną zagadkę dałeś jeśli nikt się nie udziela  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maks Stary Lis I klasy

|
Wysłany: 2010-11-20 17:20:20 Temat postu: |
|
|
jaca86 napisał: |
Maks, chyba za trudną zagadkę dałeś jeśli nikt się nie udziela  |
Na to wygląda... (odpowiedzi udzieliłem sam w innym wątku)  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2010-11-21 14:04:49 Temat postu: |
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gość
|
Wysłany: 2010-11-21 18:35:04 Temat postu: |
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Maks Stary Lis I klasy

|
Wysłany: 2010-11-21 22:44:53 Temat postu: |
|
|
Całkiem udany film zresztą (no nie Green ) |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2010-11-21 22:52:00 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Całkiem udany film zresztą (no nie Green |
i film i muzyka:)) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Maks Stary Lis I klasy

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Maks Stary Lis I klasy

|
Wysłany: 2010-11-22 16:14:02 Temat postu: |
|
|
Może i brzmi Pink Floyd... choć ja słyszę inne korzenie (może Steven Wilson i Porcupine Tree, może Radiohead, może coś jeszcze innego...)
Cynic jest mocno zakorzeniony w death metalu (członkowie Cynica grali w Death), ale rozwinęli mocno w kierunku progresji i jazz fusion muzykę metalową (ich pierwsza płyta była jeszcze w sumie death metalowa)... następne już nie (a zwłaszcza Re-traced) |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2011-01-23 20:41:20 Temat postu: |
|
|
Nooooo..... to niespodzianka... Ale miło.....
I skąd ta wszechogarniajaca nostalgia......? Jak tęsknota, jak wspomnienie, jak żal....... za tą chwilą która mineła bezpowrotnie, za tym obrazem wspólnych oddechów .... wspólnego bicia serc, który rozwiał wiatr następnych zdarzeń.... No skąd...., skąd ta nostalgia?
Dla mnie całość /ale szczególnie dwa pierwsze utwory/ to pragnienie przeżywania jeszcze raz tego co utracone..... jak list miłosny pisany do niej/niego, w którym zawarto najświętrze wyznania..... List, który nigdy nie będzie wysłany.... bo ta miłość jest osamotniona...... bo adresat już w grobie.....
...... i by zabrzmiało jak epitafium: http://www.youtube.com/watch?v=dbai6Dcvln8
Serdeczne dzięki Green.... .... Czasami warto wejrzeć w siebie.... _________________ pozdr. all |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2011-01-24 09:42:20 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Dla mnie całość /ale szczególnie dwa pierwsze utwory/ to pragnienie przeżywania jeszcze raz tego co utracone..... jak list miłosny pisany do niej/niego, w którym zawarto najświętrze wyznania..... List, który nigdy nie będzie wysłany.... bo ta miłość jest osamotniona...... bo adresat już w grobie.....
...... i by zabrzmiało jak epitafium: http://www.youtube.com/watch?v=dbai6Dcvln8 |
johnu............ przesadziłeś  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|